Закон і Бізнес


ВСП рассмотрит жалобы судей на решения дисциплинарных палат


10.12.2019 08:50
4395

Сегодня соберется на заседание Высший совет правосудия. Будет рассматриваться дело о несовместимости судьи, а также 3 жалобы судей на решения дисциплинарных палат ВСП.


Порядок денний № 90

засідання Вищої ради правосуддя

10 грудня 2019 року

 

1. Розгляд справи щодо несумісності стосовно судді господарського суду Херсонської області ПРИГУЗИ Павла Дмитровича.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

2. Розгляд скарги судді окружного адміністративного суду міста Києва Аблова Євгенія Валерійовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 8 квітня 2019 року № 1067/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

3. Розгляд скарг суддів Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області БОЯРСЬКОГО Олександра Олександровича, Арцизького районного суду Одеської області ГУСЄВОЇ Наталії Дмитрівни (за дії, вчинені на посаді судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області) на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 листопада 2019 року № 2971/3дп/15-19 про притягнення суддів Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області БОЯРСЬКОГО Олександра Олександровича, ГУСЄВОЇ Наталії Дмитрівни, ШЕВЧУК Юлії Валеріївни до дисциплінарної відповідальності.      

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Краснощокова Н.С.)

 

 4. Розгляд скарги судді Суворовського районного суду міста Одеси ШЕПІТКА Івана Григоровича, його представника – адвоката ШЕПІТКА Григорія Івановича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 вересня 2019 року № 2437/1дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності. 

  (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

5. Розгляд скарги Генерального прокурора ЛУЦЕНКА Юрія Віталійовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 16 травня 2019 року № 152дп-19 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурора відділу нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами Державної фіскальної служби України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України СЕРДЮКА Сергія Павловича.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

6. Про затвердження висновку члена Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Артеменка І.А. – за повідомленням суддів господарського суду міста Києва БОСОГО Вадима Петровича, КУРДЕЛЬЧУКА Ігоря Даниловича, ПЛОТНИЦЬКОЇ Наталі Борисівни;

2) Говорухи В.І. – за повідомленням судді окружного адміністративного суду міста Києва АБЛОВА Євгенія Валерійовича;

3) Говорухи В.І. – за повідомленням судді Южноукраїнського міського суду Миколаївської області ВОЛКОВОЇ Олени Іванівни;

4) Шапрана В.В. - за повідомленням судді Зарічного районного суду міста Суми МАЛЬОВАНОЇ-КОГЕР Вікторії Валентинівни.

  (Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

Закон і Бізнес