Закон і Бізнес


ВСП рассмотрит жалобы 7 судей


16.01.2020 09:00
9091

Сегодня, 16 января, соберется на заседание Высший совет правосудия. В этот день он преимущественно будет рассматривать жалобы, поступившие от 7 судей, на решения дисциплинарных палат ВСП. Кроме того, Совет должен определиться с рекомендацией ВККС об увольнении одного судьи как такового, что не прошел квалификационное оценивание.


ПРОЕКТ

 

Порядок денний № 3

 

засідання Вищої ради правосуддя

 

16 січня 2020 року

 

 

1. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

 

Шульгача Миколи Петровича - судді Тернопільського окружного адміністративного суду

 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Матвійчук В.В.)

 

2. Розгляд скарги судді Радомишльського районного суду Житомирської області СІРЕНКО Наталії Станіславівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 18 вересня 2019 року № 2498/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Грищук В.К.)

 

3. Розгляд скарги судді Октябрського районного суду міста Полтави ГОЛЬНИК Лариси Владленівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 23 травня 2018 року № 1467/3дп/15-18 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

4. Розгляд скарги судді Києво-Святошинського районного суду Київської області УСАТОВА Дмитра Дмитровича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 11 липня 2018 року № 2247/3дп/15-18  про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяІванова Л.Б.)

 

5. Розгляд скарг суддів Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області БОЯРСЬКОГО Олександра Олександровича, Арцизького районного суду Одеської області ГУСЄВОЇ Наталії Дмитрівни (за дії, вчинені на посаді судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області) на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 листопада 2019 року № 2971/3дп/15-19 про притягнення суддів Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області БОЯРСЬКОГО Олександра Олександровича, ГУСЄВОЇ Наталії Дмитрівни, ШЕВЧУК Юлії Валеріївни до дисциплінарної відповідальності.

 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Краснощокова Н.С.)

 

6. Розгляд скарги судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська ЖЕНЕСКУ Елеонори Вячеславни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 11 грудня 2019 року № 3412/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяХудик М.П.)

 

7. Розгляд питання про поновлення строку розгляду скарги Іл’їна Юрія Івановича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 7 серпня 2019 року № 230дп-19 про закриття дисциплінарного провадження стосовно Генерального прокурора України Луценка Юрія Віталійовича.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяГоворуха В.І.)

 

8. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Блажівської О.Є. – за повідомленням суддів Полтавського окружного адміністративного судуСЛОБОДЯНЮК НаталіІванівни, КОСТЕНКО ГанниВолодимирівни, КУКОБИ ОлександраОлександровича та головиПолтавського окружного адміністративного суду УДОВІЧЕНКА СергіяОлександровича;

2) Говорухи В.І. – за повідомленнямисуддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду ДУНДАР Ірини Олександрівни та КРАСНОЩОКОВА Євгена Віталійовича;

3) Говорухи В.І. – за повідомленням судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду ЧЕРВИНСЬКОЇ Марини Євгенівни;

4) Говорухи В.І. – за повідомленням судді П’ятого апеляційного адміністративного суду ЗАПОРОЖАНА Дмитра Валерійовича;

5) Шелест С.Б. – за повідомленням судді Шевченківського районного суду міста Львова ФЕДОРОВОЇ Оксани Федорівни.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

9. Різне.

Закон і Бізнес