Закон і Бізнес


Анонс правовых событий недели 29 июля - 2 августа


29.07.2019 09:03
1328

На этой неделе будет работать Высший совет правосудия, Высшая школа адвокатуры – проводить курсы, а ВКДКА соберется на очередное заседание. Об этих и других событиях читайте в анонсе от «ЗиБ».


29 липня

Засідатиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Вона має заслухати 6 дисциплінарних справ, 3 з яких стосуються суддів Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська. Крім того, розглядатимуться 14 висновків про наявність підстав для відкриття дисциплінарних справ за скаргами на дії суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у складі колегій. Відбудуться співбесіди за результатами дослідження досьє у межах кваліфікаційного оцінювання. За тиждень члени комісії поспілкуються із 56 суддями.

Також триватимуть співбесіди із претендентами на посади у Вищому суді з питань інтелектуальної власності. За три дні поспілкуються із 24 кандидатами.

У Києві пройде засідання комітету з медичного права Асоціації правників України. В рамках заходу «6 кроків до запуску системи трансплантації» обговорюватимуться методичні рекомендації для закладів охорони здоров’я в правовій сфері трансплантації та донації.

У Вищій школі адвокатури можна буде прослухати курс щодо дифамаційних спорів. Учасники дізнаються про стратегію і тактику захисту інтересів клієнта адвокатом у цій категорії справ, а також отримають поради щодо попередньої оцінки судової перспективи позову.

30 липня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона має звільнити одного суддю у відставку, а двох — на підставі пп.4 п.16-1 розд.XV «Перехідні положення» Конституції. Крім того, Рада заслухає скарги 3-х суддів на висновки дисциплінарних палат та 4 скарги на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

У Вищій школі адвокатури читатимуть курс «Порушення адвокатом основних принципів адвокатської етики». Слухачі дізнаються про загальні засади застосування дисциплінарної відповідальності за порушення ПАЕ, види дисциплінарних санкцій тощо.

31 липня

Працюватиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. На порядку денному — розгляд питань про відкриття дисциплінарних справ чи відмову в їх відкритті за 24 скаргами.

Розпочнеться засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. Упродовж двох днів вона планує розглянути 18 скарг на рішення, дії та бездіяльність кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

У Чернігові пройде семінар «Практика ЄСПЛ щодо корупційних правопорушень, ознаки провокації та неправомірної вигоди». Навчання організовує відділ підготовки суддів спільно з відділом підготовки працівників апарату судів Національної школи суддів.

1 серпня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Цього дня вона планує відправити у відставку 2-х суддів. Натомість 15 суддів можуть звільнити за рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Крім того, Рада розгляне пропозиції другої дисциплінарної палати про залишення без розгляду протягом одного року скарг громадянина, який за 4 роки направив до ВРП 300 заяв щодо суддів.

2 серпня

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у пленарному складі. Вона має намір переглянути рішення колегій щодо допуску кандидатів до участі в конкурсі на зайняття вакантних посад у місцевих загальних судах.

Працюватиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. У неї заплановано заслухати одну дисциплінарну справу та визначитися із відкриттям проваджень за 30 скаргами на дії суддів.

У столиці вдруге пройдуть перегони Асоціації правників України з картингу. Змагання відбуватимуться у форматі командних заїздів. Після закінчення, крім нагородження команд, за результатами заїздів буде сформовано рейтинг фірм.

У Миколаєві обговорять приховані можливості шлюбних договорів. Заходом опікується відділення Асоціації правників України у Миколаївській області спільно з комітетом АПУ з цивільного, сімейного та спадкового права.

3 серпня

У Харкові стартує дводенний сплав на байдарках. Його організовує відділення Асоціації правників України в Харківській області.

Закон і Бізнес