Закон і Бізнес


Заседание ВСП 18 июня 2019 года


11.06.2019 10:06
2113

Высший совет правосудия должен перевести одного судью, а еще одного — уволить в отставку. Также запланировано заслушать 5 жалоб судей на выводы дисциплинарных палат ВСП и 2 жалобы прокуроров на решения КДКП.


ПРОЕКТ

 

Порядок денний № 45

засідання Вищої ради правосуддя

18 червня 2019 року

 

1. Розгляд матеріалів про переведення суддів:

 

1.Кропивної Людмили Володимирівни — до Північного апеляційного господарського суду.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Шелест С.Б.)

 

 2. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

 

-у зв’язку з поданням заяви у відставку:

 

1.Лучко Оксани Олександрівни — судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

-у зв’язку з поданням заяви у відставку:

Лазаренко Владлени Володимирівни — судді Солом’янського районного суду міста Києва.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П.)

 

3. Розгляд подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Індустріального районного суду міста Дніпропетровська ЗОСИМЕНКО Світлани Георгіївни від здійснення правосуддя на чотири місяці з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді, обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації слідчих суддів та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

4. Розгляд подання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення ЛЕОНОВА Андрія Анатолійовича з посади судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 грудня 2018 року № 3991/2дп/15-18.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

5. Розгляд скарги судді Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області ВОЗДВИЖЕНСЬКОГО Олександра Леонідовича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 грудня 2018 року № 3868/1дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Артеменко І.А.)

 

6. Розгляд скарги судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ПУСТОВІТА Олексія Григоровича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 18 січня 2019 року № 144/1дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П.)

 

7. Розгляд скарги судді Індустріального районного суду міста Дніпропетровська ЗОСИМЕНКО Світлани Георгіївни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 27 березня 2019 року № 967/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

                8. Розгляд скарги судді Старобільського районного суду Луганської області ОЗЕРОВА Віталія Олександровича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 січня 2019 року № 72/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач –  член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

9. Розгляд скарги судді Солом’янського районного суду міста Києва сеніна Вадима Юрійовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 25 березня 2019 року № 917/2дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Швецова Л.А.)

 

10. Розгляд скарги прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих слідчого відділу управління з розслідувань злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Генеральної прокуратури України БЕРЕЖНИКА Віктора Володимировича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 6 лютого 2019 року №39дп-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач –  член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

11. Розгляд скарги прокурора Новомосковської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ТУЗА Ігоря Ігоровича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 13 лютого 2019 року № 44дп-19 про накладення на нього дисциплінарного стягнення.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Прудивус О.В.)

 

12. Про затвердженнявисновку членаВищої ради правосуддя про відсутністьпідстав для вжиттязаходівщодозабезпеченнянезалежностісуддів та авторитету правосуддя:

1) Говорухи В.І. – за повідомленнямсудді Ізюмського міськрайонного суду Харківської області ГУРЕНКА Максима Олександровича;

2) Говорухи В.І. – за повідомленнямсудді ПИРЯТИНСЬКОГО районного суду Полтавської області НАГОРНОЇ Наталії Володимирівни;

3) Говорухи В.І. – за повідомленнямсудді Богунського районного суду міста Житомир ЗОСИМЕНКА Олександра Миколайовича;

4) Говорухи В.І. – за повідомленнямсудді Жовтневого районного суду міста ЗапоріжжяПИВОВАРОВОЇ Юлії Олександрівни;

5) Матвійчука В.В. – за повідомленням судді Святошинського районного суду міста Києва ЖМУДЬ Вікторії Олексіївни;

6) Прудивуса О.В. – за повідомленням судді Коломацького районного суду Харківської області ЯКОВЕНКА Андрія Олександровича;

7) Прудивуса О.В. – за повідомленням судді Орджонікідзевського районного суду міста Харкова МАТВІЄВСЬКОЇ Ганин Вячеславівни;

8) Худика М.П. – за повідомленням судді Вільшанського районного суду Кіровоградської області ГАЛИЦЬКОГО Віталія Валентиновича.

(Доповідач –  член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

9. Різне.

Закон і Бізнес