Закон і Бізнес


Дети, ВПЛ и недвижимость


№40 (1338) 21.10—27.10.2017
6803

Нотариальная палата Украины отстаивает интересы внутренне перемещенных лиц при отчуждении имущества, находящегося на неподконтрольной Украине территории.


У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб відбулася нарада робочої групи з питань підготовки проектів законів стосовно захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

Обговорювались пропозиції та зауваження учасників процесу підготовки законопроектів, а саме НПУ, Мінсоцполітики та Мін’юсту, щодо відчуження нерухомого майна, яке знаходиться на непідконтрольній території.

Гострі дискусії представників НПУ та Мінсоцполітики викликало питання захисту інтересів дітей, які мають право власності або право користування таким нерухомим майном. Адже за чинним законодавством орган опіки і піклування повинен надати дозвіл при відчуженні такого майна та пересвідчитися, що права дитини не будуть порушені. Однак, у ситуації внутрішньо переміщених осіб це зробити важко. Тож вирішено шукати  альтернативні шляхи захисту прав дітей.