Закон і Бізнес


Не допускать волокиты!

Главным заданием остается соблюдение сроков рассмотрения дел


Александр Коровайко (в центре) призвал коллег внимательнее относиться к процессуальным срокам.

№50 (1296) 10.12—16.12.2016
ВАСИЛИЙ КОЛИШНЫЙ
48416

Проблема качества и оперативности рассмотрения дел остается актуальной. Причинами ее существования являются не только объективные факторы, но и недостатки в организации работы некоторых местных судов. Это отметил председатель Апелляционного суда Херсонской области Александр Коровайко во время рабочего совещания с председателями местных судов Херсонщины.


Керманич апеляційної інстанції зауважив, що головним завданням здійснення судочинства в області залишається дотримання строків розгляду справ та недопущення тяганини. Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі суду, під час наради велику увагу було приділено питанням роботи слідчих суддів, відводів та самовідводів суддів, визначенню підсудності, кримінальним провадженням щодо осіб, які перебувають під вартою більш як 6 місяців та рік, належному повідомленню учасників процесу та їх доставці, роботі народних засідателів.

О.Коровайко закликав голів судів належним чином підготуватись до підбиття підсумків роботи підпорядкованих їм судів та відзвітувати про виконання планів.

У свою чергу заступники голови апеляційного суду Олена Кузнєцова та Володимир Заіченко звернули увагу присутніх на нагальні питання щодо стану здійснення правосуддя місцевими судами області у справах цивільної та кримінальної юрисдикції, дали компетентні методичні поради з приводу вирішення складних питань правозастосування, які виникають під час розгляду цивільних та кримінальних проваджень.

Головам місцевих судів було рекомендовано більш вимогливо ставитися до виконання службових обов’язків, системно підвищувати професійний рівень, оптимізувати роботу суддів та працівників апарату, постійно аналізувати причини скасування судових рішень з метою недопущення помилок у майбутньому. Присутні також обговорили останні рішення Ради суддів.

Завершуючи нараду, О.Коровайко зазначив: «Головним у судовій діяльності повинен стати принцип верховенства права, передбачуваності судових рішень, їх справедливості».