Закон і Бізнес


Друзья для друзей

Ассоциация адвокатов Украины торжественно отпраздновала свое 10-летие


Приветствуя юбиляров, Галина Ковбасинская вспомнила о становлении ААУ, современной адвокатуре и черновицких пейзажах в кабинете руководителя организации.

№21 (1267) 21.05—27.05.2016
АННА ОЛИЩУК
4524

На днях одна из ведущих профессиональных организаций отпраздновала свое десятилетие. «Друзья для друзей» - под таким лозунгом в Музее духовных сокровищ Украины состоялся торжественный прием в честь первого юбилея Ассоциации адвокатов Украины.


«Найкращим критерієм діяльності асоціації є та кількість колег, друзів та партнерів організації, що прийшли її привітати, — зауважив президент ААУ Олег Рачук. — Ми щиро цінуємо вашу оцінку роботи та величезний кредит довіри, що є в асоціації. Маємо сподівання, що виправдаємо ваші очікування».

У своїй вітальній промові він відзначив, що за час діяльності асоціації було досягнуто значних успіхів в укріпленні відділень ААУ в усіх регіонах країни, відповідно до галузей права забезпечено роботу комітетів, що об’єднали провідних фахівців, а також створено потужну платформу для обговорення актуальних питань — всеукраїнські форуми.

Окрему подяку О.Рачук висловив адвокатам Києва та Закарпаття, Харкова та Полтавщини, Київщини та Хмельниччини, мм.Луганська та Донецька. «Ваша присутність говорить про те, що, незважаючи на різні погляди та оцінку процесів у адвокатурі, Асоціація адвокатів України є тим майданчиком, який об’єднує здорові, прогресивні сили, що бачать адвокатуру України незалежною, єдиною та самоврядною, носієм найкращих традицій та стандартів європейської адвокатури».

Дійсно, за останні роки організація стала значущою і напрацювала певний авторитет. «Основним трендом сьогодні є напрацювання позицій. Ми прагнемо бути ближче до принципового реформування істотних соціальних аспектів і інститутів, важливих для суспільства і для нас, адвокатів», — уважає голова наглядової ради ААУ Ольга Дмитрієва. Окремо вона відзначила той факт, що з минулого року в асоціації запрацювала науково-експертна рада. «Ми розвиватимемося в цьому напрямі, оскільки безліч законопроектів, які зараз готуються, вимагають експертизи та оцінки, тому що їхня юридична техніка не завжди перебуває на належному рівні», — підкреслила О.Дмитрієва.

Сьогодні не тільки члени асоціації активно включаються до громадських рад, а й навпаки — до роботи ААУ залучаються представники державних органів. «Зважаючи на потужне зростання, яке ми спостерігаємо останній рік, переконаний, що асоціацію чекає колосальне майбутнє», — зауважив суддя Окружного адмінсуду м.Києва Богдан Санін. Він побажав сил і наснаги в подальшому розвитку, доланні перешкод і запевнив у підтримці судовою системою проектів ААУ.

З теплими словами привітань та побажаннями до ювілярів та гостей заходу також звернулися голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області Галина Ковбасинська, голова Ради адвокатів м.Києва Інна Рафальська, відомий науковець Зорислава Ромовська та інші. А голова ВКДКА Олександр Дроздов від імені Національної асоціації адвокатів України вручив подяки найбільш активним членам асоціації.

Крім цього, саме в день святкування було започатковано нову сторінку відносин із провідними вишами: в урочистій атмосфері було підписано меморандум про співробітництво між ААУ та юридичним факультетом Київського національного університету ім.Т.Шевченка.

О.Рачук висловив велику подяку представникам вишів, суддівського корпусу, ЗМІ, колегам з громадських організацій, експертам галузевих проектів з ЄС та США. «Ми визнаємо та пишаємося особистим вкладом кожного з вас у розвиток ААУ», — зауважив він.

Від імені газети «Закон і Бізнес», яка у 2016 році виступає інформаційним партнером асоціації, ювілярів привітав заступник головного редактора Валентин Богунов. Він підкреслив високий рівень правового контенту, що створюється ААУ, а також запевнив керівників організації в подальшій всебічній підтримці виданням їхніх ініціатив.

Президент ААУ також поділився планами на майбутнє: «Ми й надалі працюватимемо над об’єднанням українських адвокатів для сприяння розвитку та зміцненню інституту адвокатури в Україні, підвищення рівня правової допомоги, що надається адвокатами, підвищення ролі та авторитету адвокатури в суспільстві та задоволення й захисту прав та законних інтересів членів асоціації».

Пряма мова

Валентин БОГУНОВ, заступник головного редактора газети «Закон і Бізнес»:

— Висвітлюючи події або заходи, що відбуваються, засоби масової інформації де-факто формують імідж залучених до них людей або організацій. Саме тому чимало політиків та чиновників побоюються публічності й спілкуються із пресою виключно в письмовій формі. Або взагалі утримуються від коментарів, зберігаючи поважний вигляд утаємниченості знаннями.

Мені особисто в Асоціації адвокатів України імпонує те, що в організації її заходів визначальним є зміст, а не форма: цікаві спікери, цікаві доповіді. Тому журналіст на будь-якому форумі ААУ знайде корисну інформацію, яку легко і приємно подавати читачам нашого видання. Переконаний, що саме таким чином ААУ вже довела власну значущість серед правників.