Закон і Бізнес


Студент с прицелом на партнера

Выпускники готовы работать минимум за 5000 грн., чтобы получить практические навыки


Молодые специалисты нацелены на вакантные должности в юридических департаментах и компаниях.

№9 (1255) 27.02—04.03.2016
ЕКАТЕРИНА БУТОВЧЕНКО
7573

Юридическое образование стоит недешево. Но еще дороже - приобрести практические навыки, без которых сделать карьеру в юридическом бизнесе невозможно. О том, как выпускникам юридических вузов получить конкурентное преимущество при трудоустройстве, а также об уровне заработной платы нашему изданию рассказали управляющие партнеры юридических компаний.


Парадокс, але факт

Побутує думка, що ринок юридичних послуг в Україні перенасичений спеціалістами, оскільки професія юриста вважається престижною, а державна політика у сфері освіти ніяк не регулює кількість випускників профільних ВНЗ. При цьому керуючі партнери час від часу скаржаться на брак спеціалістів. Цей парадокс можна пояснити тим, що система освіти в Україні надто консервативна і не завжди дає ті знання, які потрібні на практиці.

«Є багато предметів, що мають великий попит, які не викладають в університетах, зокрема конкурентне право, — прокоментував ситуацію керуючий партнер ЮФ Arzinger Тимур Бондарєв. — Свого часу ми на базі Києво-Могилянської академії створювали навіть спецкурси з нерухомості, антимонопольного регулювання, тому що розуміли, що необхідних експертів у цій сфері немає. Міжнародний арбітраж так само порівняно недавня практика».

Крім практичних знань, студентам бракує чіткого розуміння того, що таке юридична професія. Йдеться про справжній марафон: якщо спеціаліст внутрішнього юридичного відділу компанії здатен зробити непогану кар’єру за 3—5 років, то для того, щоб стати успішним партнером в юридичній фірмі, знадобляться всі 10.

«Багато хто взагалі не розуміє суті професії. У нас сервісний бізнес, і клієнт, коли приходить, не знає, яка юридична порада йому потрібна, — підтримав поширену серед керівників юрфірм точку зору Т. Бондарєв. — Клієнтові потрібно перекласти на когось свою проблему, і він повинен бути впевнений у цій людині. Тож, якщо юрист не може продати клієнтові себе і свої знання, партнером йому не стати».

Скаржаться бувалі юристи й на відсутність у новачків стратегічного мислення в контексті конкретних справ. Які будуть наслідки тієї чи іншої процесуальної дії? Що відбуватиметься з іншою стороною в спорі? Що буде через 5 років з огляду на законодавчі тренди? На всі ці питання новоспечені юристи відповідають нечітко. Адже замість моделювання реальних ситуацій їм викладають формальну логіку.

Мовне питання

Тож як стати клієнтоорієнтованим послідовним фахівцем у своїй галузі, якщо в університеті цьому не вчать? Потрібно займатися самоосвітою, багато читати англійською, оскільки більшість сучасних досліджень юридичного бізнесу публікуються саме цією мовою. Крім того, знання іноземної мови підвищує шанси на працевлаштування.

«Ми беремо студентів зі знанням англійської, не нижчим за upper intermediate, — розповіла «ЗіБ» директор компанії IPStyle, патентний повірений Марія Ортинська. — Часто приходять випускники, які не працювали рік-два, бо шукали роботу. Їм нічого не заважало підтягнути свій рівень англійської, однак вони чомусь цього не роблять».

Частою вимогою до кандидата на вакансію помічника є знання відразу двох іноземних мов, і друга мова, на думку більшості керівників і рекрутерів, є, так би мовити, лакмусовим папірцем, що здатний показати цілеспрямованість людини, її готовність до саморозвитку в подальшому. Водночас молоді спеціалісти зрідка демонструють адекватні знання навіть рідної мови.

Однак студенти «зоряних» ВНЗ, де іноземну мову викладають на гідному рівні, апріорі хочуть отримувати більше грошей, ніж будь-який інший випускник.

Про те, як швидко повернути гроші, вкладені в юридичну освіту, та про інші необхідні для початку кар’єри навички розповів «ЗіБ» юрист АО «Спенсер і Кауфманн» Андрій Гвоздецький. «Говорити про цінову політику складно, — прокоментував він, — оскільки це питання індивідуальне не тільки в контексті конкретної юридичної компанії, її позиції на ринку, бюджету, а й з огляду на якості самого студента. В нього можуть бути навички написання процесуальних документів, формування консультаційних матеріалів, і вартість такого студента буде більшою, ніж студента, якого цьому не навчали».

На думку А.Гвоздецького, питання окупності роботи в юридичному бізнесі для студента відповідно до тих витрат , які він несе, є не зовсім правильним, адже можна говорити про здобуття освіти за рахунок бюджетних коштів або на комерційній основі, здобуття закордонної вищої освіти. Це все різні чинники. Йдеться насамперед про інвестицію не в перше робоче місце, а в подальший професійний і життєвий шлях цієї людини.

«Юридичний бізнес складний тим, що навчання нового співробітника вимагає витрат, у тому числі й матеріальних, — наголосив юрист АО «Спенсер і Кауфманн». — І тут величезний плюс компанії, яка готова взяти на себе цю ношу, розуміє, що покоління нових юристів має формуватися, і виплачує зарплату студенту-помічнику юриста, молодшому юристу, поступово збільшуючи розмір його окладу відповідно до його вмінь і компетенції, яку він розвиватиме».

ЮФ Arzinger, наприклад, віддає перевагу студентам, які не мають столичного житла, оскільки, на думку керуючого партнера, вони докладають більших зусиль для побудови своєї кар’єри, більш охоче виходять із зони комфорту, більш «голодні» й «жадібні» до професійних знань, ніж столичні мешканці.

Водночас більшість компаній вибирають шлях стажування, коли протягом певного часу студент учиться і пробує себе на безоплатних засадах. Відповідно роботодавець не витрачається на такого працівника, який після закінчення стажування вміє більше, ніж новоспечений випускник. Для тих, хто змушений заробляти на життя під час навчання або живе на одну стипендію, такі знання не по кишені.

Попит і пропозиція

Поряд із відповідними програмами, запровадженими безпосередньо юридичними компаніями, набути необхідні навички допомагає центр правничої кар’єри Ліги студентів Асоціації правників України. Як розповів «ЗіБ» керівник центру Вадим Гуменюк, студенти й самі чудово розуміють, що в університетах не вистачає практики. Хтось із них іде в юридичну клініку, хтось шукає стажування на стороні, і для останніх ліга є непоганою платформою для пошуку корисних знайомств.

Однак цілком зрозуміло: самих лише практичних вмінь недостатньо. Ідеальний профайл майбутнього партнера передбачає мультивекторність: він повинен бути гарним юристом, знати мови й мати розвинуті комунікаційні навички. Водночас середня заробітна плата, на яку може розраховувати помічник юриста без досвіду роботи, коливається від 2000 до 4000 грн. Деякі столичні компанії оцінюють таку роботу ще нижче — на рівні прожиткового мінімуму.

«Якщо подивитися на прожитковий мінімум (не той, який установлює Кабінет Міністрів, а передбачений містом), то починати можна з 5000 грн., — поділився із «ЗіБ» своїми сподіваннями студент Національного юридичного університету ім.Ярослава Мудрого Антон Яременко. — Цього вистачить для того, щоб знайти собі житло й харчуватися нормально, а далі потрібно, звичайно, зростати й розвиватися. Вважаю, дуже скрутно, коли в юриста на держслужбі, який пропрацював багато років, заробітна плата близько 5000 грн. з надбавками. Цього недостатньо для того, щоб утримувати сім’ю; це породжує корупцію».

«5000 грн. для початку — це нормальна зарплата для студента, який тільки закінчив ВНЗ та має якісь практичні навички. Але досвід і знання мови коштують набагато більше, навіть за шаленого патріотизму та любові до професії», — погодився з колегою студент Київського національного університету ім.Т.Шевченко Дмитро Мельник.

Отже, державна служба за таких підрахунків не варіант. Молоді спеціалісти націлені на вакантні посади в юридичних департаментах та компаніях, а потенційні працедавці готові забезпечити їх роботою за умови відповідності корпоративним стандартам, от тільки різниця між попитом і пропозицією становить кілька тисяч гривень.