Закон і Бізнес


Слежка за интернет-СМИ


№52 (1194) 27.12—07.01.2015
3228

Министерство информации Беларуси наделили правом следить, чтобы содержание материалов, размещенных в Интернете, отвечало действующему законодательству о СМИ. Это предусмотрено в поправках к соответствующему закону, которые вступят в силу с 1 января 2015


При цьому обов’язок не допускати поширення інформації, зміст якої суперечить закону, буде покладений на власника інформаційного ресурсу.

Йдеться й про обмеження доступу до ЗМІ, що поширюють свій інформ­продукт через Інтернет. Обмеження реалізується за рішенням республіканського органу держуправління у сфері масової інформації в таких випадках. По-перше, якщо власник інформаційного інтернет-ресурсу отримав два та більше письмових попередженнь протягом року. Також обмеження можливе, коли на веб-ресурсі є повідомлення або матеріали, поширення яких заборонене або обмежене відповідно до законодавчих актів країни, а також рішень суду, що набрали чинності.

Як повідомила міністр інформації Білорусі Лілія Ананич, спростувати інформацію, поширену в Інтернеті, потрібно на тому ж інформресурсі не пізніше, ніж наступного дня після надходження відповідної вимоги, а матеріали необхідно видалити.