Закон і Бізнес


Поздравляем с праздником !!!

Сегодня в Украине отмечают День юриста


№40 (1182) 04.10—10.10.2014
4522

Ежегодно 8 октября в Украине отмечается профессиональный праздник - День юриста. По этому случаю свои поздравления высказали Председатель Верховного Суда Украины, руководители высших специализированных судов и министр юстиции Украины.


Шановні колеги!

Щиро вітаю вас із Днем юриста – святом, що об’єднує представників однієї з найбільш шанованих, почесних і престижних у нашому суспільстві професій.

Перетворення, що відбуваються зараз в Україні, вимагають від юристів ще більшої відданості справі, відповідальності, цілеспрямованості та сумління. Від їх компетентності та професіоналізму залежить розвиток нашої країни, її економіки та соціальної сфери.

Переконаний, що ваша діяльність і надалі буде спрямована на зміцнення основ правової держави, забезпечення захисту конституційних прав і свобод громадян, справедливості й законності в суспільстві, формування високої правової культури.

Зичу всім вам доброго здоров’я, благополуччя та щастя. Нехай професійні успіхи стануть вашими постійними супутниками у благородній справі служіння Українській Державі.

З повагою
Голова ВСУ

Я
рослав Романюк

 

Шановні колеги!

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята!

Нині Україна переживає нелегкі часи, дорогою ціною ми відстоюємо власну незалежність, держава загалом та правова система зокрема потребують змін. У надзвичайно скрутному становищі опинилися юристи на територіях, де проводиться антитерористична операція. Деякі суди змушені припинити свою діяльність.

За таких складних умов сьогодні як ніколи вагоме значення має наша професія. Адже передусім на правників покладаються надії та завдання щодо врегулювання ситуації, вдосконалення українського законодавства, зміцнення соціальної стабільності в країні, її економічного добробуту.

Переконаний, що, незважаючи на будь-які труднощі, кожен юрист має залишатись професіоналом, відданим своїй справі, усвідомлювати високу відповідальність перед суспільством. І лише спільними зусиллями нам вдасться подолати виклики сьогодення, забезпечити становлення демократичної правової держави європейського зразка, найбільшою цінністю якої є верховенство права, гарантування прав і свобод людини.

Тож, користуючись нагодою, хочу побажати вам, шановні колеги, мудрості, виваженості та витримки у відстоюванні справедливості. Щиро зичу міцного здоров’я, життєвих гараздів, миру й злагоди, добробуту вашим родинам. Нехай удача, професійні успіхи, віра у власні сили супроводжують вас в усіх справах та надихають на нові звершення!

З повагою
Голова ВССУ

Борис Гулько

 

 

Шановні судді та колеги-юристи!

Прийміть сердечні вітання з нагоди професійного свята - Дня юриста!

Обравши цей нелегкий шлях, який вимагає відданості, чесності, принциповості, неупередженості, об'єктивності, ви присвятили своє життя служінню Закону.

На жаль, сьогодні ми маємо найнижчий рівень довіри суспільства до будь-яких державних інституцій.

Водночас забезпечення прав та свобод як кожного громадянина, так і суспільства в цілому, зростання правової свідомості, безперечно, залежать від нас - суддів, вчених-правників, адвокатів, працівників правоохоронних органів, юрисконсультів, нотаріусів тощо.

Упевнений, що переважна більшість з гідністю пройде будь-які випробування на шляху відновлення довіри наших співвітчизників, а позбавлення в найкоротші строки залишеного в спадок негативного ставлення до судової влади має не лише сприяти цьому, але й додасть сил у розбудові демократичного суспільства європейського типу.

Високий професіоналізм, усвідомлене почуття відповідальності допоможуть вам завжди бути на висоті вимог часу, вірно служити інтересам правової суверенної Української держави - держави для людей, докладати зусиль для утвердження ідеалів верховенства права.

Щиро бажаю вам з честю примножувати славетні традиції своєї професії! Правильних рішень, міцного здоров'я, успіхів та нових здобутків в ім'я процвітання України!

З найкращими побажаннями
Голова В
ГСУ
Богдан Львов

 

Шановні колеги!

Щиро вітаю Вас з професійним святом – Днем юриста!

Розбудова України як суверенної, демократичної, соціальної та правової держави потребує високопрофесійної та цілеспрямованої роботи представників юридичної професії.

Висока честь і величезна відповідальність бути юристом, оскільки щодня юристи нашої держави виконують почесну місію – відстоюють торжество закону, честь, права і свободи людини. Тож хай Ваш професіоналізм і віддана праця справі завжди слугують інтересам українського народу.

Щиро зичу Вам успіхів, наснаги, творчих здобутків у праці задля процвітання незалежної України, добробуту її народу!

З повагою
Голова В
АСУ
Олександр Нечитайло

 

Шановні колеги!

Від щирого серця вітаю Вас із професійним святом - Днем юриста!

Служіння закону щоденно вимагає від кожного з нас слідувати основоположним людським чеснотам: чесності, справедливості, чуйності, сміливості та повазі до людей.

На юристів у всі часи була покладена висока місія боронити істину та стояти на сторожі прав громадян, дотримання законності в усіх сферах суспільних відносин.

Саме захищаючи власні права, мільйони українців об'єдналися у спільний народний фронт та вийшли на Революцію Гідності та вибороли своє право жити за законами цивілізованого світу і продовжують захищати своє право на свободу, відстоюючи його у військового агресора.

Уряд має єдину з народом принципову позицію – система юстиції та судоустрою України має розвиватися за європейською моделлю, а професія юриста відновити повагу та довіру громадян.

Обравши своїм життєвим шляхом юридичну справу, ми маємо усвідомлювати, що саме від нашої роботи залежить майбутнє держави та кожного громадянина.

Миру, злагоди, щастя та міцного здоров’я усій юридичній родині.

Нехай Ваша практика примножується лише добрими справами.

Щиро,
Міністр юстиції України
Павло ПЕТРЕНКО

 

Редакція газети «Закон і Бізнес» долучається до висловлених привітань.