Закон і Бізнес


Условия проведения ВККСУ конкурса на замещение вакантных должностей судьи


2202


УМОВИ
проведення Вищою кваліфікаційною комісією суддів України конкурсу на заміщення вакантних посад судді серед кандидатів на посаду судді вперше

затверджено рішенням Комісії
від 19 вересня 2011 року № 2769/пп-11

 

1. Конкурс проводиться згідно з положеннями статей 66, 71 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Брати участь у конкурсі мають право кандидати, які перебувають у резерві на заміщення вакантних посад суддів.

2. Для участі в конкурсі кандидат подає до Комісії:

- письмову заяву про участь у конкурсі, написану власноручно;

- копію паспорта громадянина України (усіх сторінок);

- анкету кандидата на посаду судді (за формою та змістом, що затверджені Комісією й розміщені на її офіційному веб-порталі) з  наклеєною фотокарткою.

 Анкета повинна бути заповнена друкованим способом або власноручно чітким і розбірливим почерком. При цьому кожен пункт анкети має бути заповнений і містити відповідь на поставлене запитання (або стверджувальну, або заперечувальну); при стверджувальній відповіді на питання в анкеті зазначаються максимально повні дані та відомості;

- копії дипломів про освіту, науковий ступінь або вчене звання;

- виписку з трудової книжки про стаж роботи в галузі права або копію трудової книжки.

Копія трудової книжки подається засвідченою в установленому порядку відповідальною особою за місцем роботи кандидата на посаду судді (засвідчувальний напис має міститися на копії кожної сторінки трудової книжки або засвідчувати прошиту копію трудової книжки).

Якщо на час подання заяви кандидат не працює, копія трудової книжки засвідчується при прийманні документів уповноваженою посадовою особою секретаріату Комісії, для чого кандидат пред’являє оригінал трудової книжки.

3. Кандидат обов’язково подає медичні довідки про стан здоров’я, якщо закінчився термін дії довідок, поданих ним разом із заявою про участь у доборі кандидатів на посаду судді.

4. Копії документів подаються одночасно з їх оригіналами для перевірки відповідності копій оригіналам та їх засвідчення при прийманні уповноваженою посадовою особою секретаріату Комісії.

5. Заява про участь у конкурсі та необхідні документи подаються кандидатом особисто за адресою та в строк, що зазначені в оголошенні про конкурс.

6. Кандидат зобов’язаний перевірити правильність оформлення, повноту заповнення документів, які ним подаються, оскільки виключно кандидат несе ризик наслідків подання неправильно оформлених документів.

7. До участі в конкурсі допускаються кандидати, які подали заяви з додержанням строку, зазначеного в оголошенні про конкурс, та в спосіб, визначений цими Умовами.

 До конкурсу не допускаються кандидати, заяви яких подані після закінчення зазначеного в оголошенні строку або в спосіб, що не передбачений цими Умовами, а також кандидати, які не подали всіх визначених цими Умовами документів, або подали неправильно оформлені документи. Заяви таких кандидатів не розглядаються, а документи повертаються заявникам.

8. У межах конкурсу, оголошеного одним рішенням Комісії, кандидат має право подати заяву про участь у конкурсі на заміщення вакантної посади судді лише в одному місцевому суді незалежно від спеціалізації суду.  

9. По закінченню строку для приймання заяв Комісія проводить конкурс на заміщення вакантних посад суддів, який полягає в здійсненні відповідно до кількості вакантних посад добору кандидата (кандидатів) із тих, які перебувають у резерві на заміщення вакантних посад суддів, та подали відповідні заяви про участь у конкурсі з додержанням умов конкурсу, визначених Комісією.

10. При проведенні Комісією конкурсного добору першочерговим критерієм є кількість набраних кандидатами балів за результатами складення ними кваліфікаційного іспиту.          

У разі набрання кандидатами однакової кількості балів перевага надається тому кандидату, який має більший стаж роботи у галузі права. Стаж роботи в галузі права Комісія визначає станом на день проведення конкурсу відповідно до поданих кандидатами документів.

Визначення переможців конкурсу затверджується рішенням Комісії.

11. Результатом конкурсного добору є прийняття Комісією рішення про рекомендування кандидата для призначення на посаду судді місцевого суду загальної юрисдикції.