Закон і Бізнес


Вступ до ОСББ зробили безплатним


03.09.2014 09:16
3373

Тепер на рівні Закону закріплено, що вступ до складу членів об'єднання співвласників багатоквартирного будинку є безкоштовним.


Таке рішення вчора прийняла Верховна Рада України, схваливши Закон «Про внесення змін до Закону "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" (щодо недопущення порушень прав власників квартир та нежилих приміщень)» (проект №2469а).

Законом також закріплюється, що членство в об'єднанні розпочинається на підставі поданої письмової заяви власника за рішенням виконавчого органу об'єднання. Строк для ухвалення рішення встановлюється статутом та не може перевищувати десяти календарних днів з моменту подання відповідної заяви. Власник вважається членом об'єднання, якщо у встановлений строк не отримає письмової відмови. Відмова у прийнятті до складу членів об'єднання повинна бути мотивованою та може бути оскаржена у судовому порядку.

Також передбачено, що копії рішень загальних зборів об'єднання співвласників багатоквартирного будинку відповідний орган такого об'єднання повинен надавати впродовж трьох днів з моменту звернення. При цьому такий обов'язок поширюється як щодо вимог членів об'єднання, так і щодо власників приміщень у багатоквартирному будинку, які не є членами об'єднання.

Закон і Бізнес