Закон і Бізнес


Господарським судам - 21 рік


Голова ВГС Віктор ТАТЬКОВ

№23 (1062) 02.06—08.06.2012
3236

4 червня 1991 року Верховна Рада УРСР прийняла закон «Про арбітражний суд», який започаткував утворення системи господарського судочинства в Україні. Знаменно, що це сталося напередодні народження нової незалежної держави. Таким чином, господарське судочинство проходило разом з нею всі непрості етапи розвитку й становлення.


За ці роки національна система судів господарської юрисдикції неодноразово піддавалася трансформаціям. Та й до цього часу ведуться серйозні дискусії щодо шляхів удосконалення господарського судочинства та підвищення його якості. Закон «Про судоустрій і статус суддів», прийнятий 7 липня 2010 року, вкотре підкреслив виняткову важливість судової гілки влади в житті держави.

Сьогодні від мудрості й виваженості наших рішень залежить не лише віра людей у справедливе правосуддя та верховенство права, а й стабільність у державі та суспільстві. Переконаний, що своєю щоденною працею ми й надалі забезпечуватимемо захист прав і законних інтересів cуб’єктів господарювання, чим сприятимемо розбудові України як сучасної правової держави. Адже наша інтеграція до європейського співтовариства висуває суворі вимоги до вітчизняного правосуддя.

Здійснення правосуддя є почесною та водночас нелегкою місією, яка вимагає від нас особливої відповідальності, сумлінності й високого професіоналізму. Тож бажаю всім нам міцного здоров’я, сімейного благополуччя, творчої наснаги та нових вагомих здобутків у справі розбудови правової демократичної Української держави!

Зі щирою повагою

та найкращими побажаннями

Голова ВГС Віктор ТАТЬКОВ