Закон і Бізнес


Закони успіху


№19-20 (1058-1059) 10.05—18.05.2012
3056

Учасники засідання комітету з юридичної практики Асоціації правників України обговорили вимоги сучасного бізнесу до основних навичок та знань керівників і консультантів юридичних фірм.


Доповідачі — старший партнер ЮФ «Сергій Козьяков та партнери» Сергій Козьяков та директор з персоналу ЮФ «Паритет» Наталія Кадя — з’ясовували, як потрібно розвивати навички бізнес-менеджменту, а також розглядали методи управління персоналом та роль лідера в компанії.

Окремо учасники заходу обговорювали аспекти, які впливають на бажання людини співпрацювати саме з конкретною фірмою. Так, було з’ясовано, що позитивне сприйняття фірми потенційними клієнтами залежить від розвитку понять «бренд фірми» та «бренд юриста».

Однак для того, аби фірма була успішною, потрібно, щоб керівник її команди мав і лідерські здібності, і знання. Тому він має брати активну участь у житті компанії, а також створити необхідні умови для навчання й розвитку працівників. Крім того, підкреслили доповідачі, важливо, щоб у команді адвокатів було відчуття значимості кожного.

Також Н.Кадя зауважила, що формувати успішну фірму потрібно з допомогою командної роботи, адже відомо, що кожен впливає на результат, а злагодженість — це вже запорука успіху. А щодо роботи з клієнтами вона зауважила: «Справжній спеціаліст має не лише розуміти бізнес клієнта, з яким він працює, а й вміти донести до свого клієнта ті юридичні знання, якими володіє».

Наостанок Н.Кадя зазначила, що вкрай важливим є вміння керівника фірми правильно організувати роботу в команді, сформувати цінності та правильну культуру поведінки й ведення справ. Останнє, на її думку, є особливо важливим для розвитку юрфірми, яка прагне не лише сформувати зіркову команду, а й налагодити успішну роботу бізнесу.