Закон і Бізнес


Генпрокуратура звинувачує суддю, який звільнив Лозінського


24.07.2014 09:54
1976

Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами постановлення суддею Бориспільського міськрайсуду завідомо неправосудної ухвали (ч. 2 ст. 375 КК України).


Як повідомили «ЗіБ» у ГПУ, за результатами розслідування кримінального провадження судді Бориспільського міськрайсуду, який постановив відповідну ухвалу, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу, а також відсторонення від займаної посади голови Бориспільського міськрайсуду та виконання обов’язків судді Вознюка Сергія Михайловича.

 

Досудове розслідування у вказаному провадженні триває.

Окрім того, ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами неналежного виконання службовими особами Бориспільської виправної колонії № 119 Управління ДПтСУ в м. Києві та Київській області своїх службових обов’язків (ч. 1 ст. 367 КК України), а також неналежного виконання службових обов’язків працівниками Бориспільської міжрайонної прокуратури та прокуратури Київської області (ч. 1 ст. 367 КК України).

Дії вказаних осіб призвели до неправомірного звільнення від подальшого відбування покарання засудженого В. Лозінського.

Нагадаємо, 4 червня Бориспільський районний суд виніс рішення про звільнення В. Лозінського від відбування покарання у зв'язку з хворобою.

Також читайте: Зейкан: Незрозумілі підстави тримання Лозінського в СІЗО.