Закон і Бізнес


В судах Києва почали вивчати ефективність КПК


23.07.2014 14:55
2203

З липня по грудень 2014 року триватиме моніторинг ефективності реалізації нового КПК в судах першої та апеляційної інстанцій м. Києва.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі Уповноваженого ВР з прав людини, в Києві розпочалась практична реалізація проекту "Моніторинг реалізації нового Кримінального процесуального кодексу України", відповідальними за здійснення якого є   Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Інститут прикладних гуманітарних досліджень м. Харкова.

В результаті конкурсного відбору, проведеного  Секретаріатом омбудсмана, 20 незалежних громадських експертів з липня по грудень 2014 року братимуть участь у засіданнях судів першої та апеляційної інстанцій м. Києва. При цьому, громадські монітори ні в якому разі не будуть втручатися у хід судового процесу, а лише фіксуватимуть основні процесуальні  моменти, як, наприклад, присутність на судовому засіданні адвоката чи перекладача, якщо учасник судового процесу не володіє українською мовою, чи вчасно з’явилися у суді учасники судового процесу тощо.

Проект реалізовується за підтримки Ради Європи в рамках проекту "Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні", що фінансується Урядом Данії, а також Офісу закордонного розвитку, допомоги та навчання кадрів прокуратури через Посольство США в Україні та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Метою вказаного проекту є визначення ефективності дії Кримінального процесуального кодексу України та необхідності його вдосконалення шляхом внесення відповідних змін.