Закон і Бізнес


Судді мають визначити кабінет для голови суду


18.07.2014 14:44
3968

Зборам суддів адмінсудів порекомендували своїм рішенням визначити конкретний кабінет для голови суду.


На сьогоднішньому засіданні Ради суддів адміністративних судів член Ради Антон Лосєв повідомив, що до них надійшла скарга судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Олександра Кононенка, який з лютого 2007 до квітня 2014 року обіймав посаду голови цієї установи.

17 квітня в суді відбулися збори і головою був обраний інший суддя, а, як зазначив А.Лосєв, Коненка без його згоди було переведено в інше приміщення. Цей кабінет набагато менший і гірший ніж той, що в нього був.

30 травня збори  цього суду прийняли рішення, що кабінет №301 (який раніше займав О.Коненко) має використовуватись для розташування голови суду та його заступника, а відтак у колективі виникла напружена ситуація.

«У більшості колективів не виникає таких проблем, однак деякі установи стикаються з подібними конфліктними ситуаціями», - зазначив голова РСАС Микола Кобилянський. За його словами, щоб уникнути появи таких нестандартних ситуацій РСАС має відреагувати відповідним чином. В результаті орган суддівського самоврядування вирішив зобов’язати голів судів скликати збори суддів, а зборам рекомендувати своїм рішення визначити конкретний кабінет для голови суду.

Закон і Бізнес