Закон і Бізнес


АП прогнозує активне застосування угоди про визнання провини


Андрій Пойда: "У США 95% кримінальних справ завершуються угодою між обвинуваченням і підозрюваним (обвинуваченим)".

25.04.2012 15:56
3730

Коло злочинів, щодо яких буде застосовуватися угода (угода) про визнання провини, можливо, буде розширено.


Як передає кореспондент «ЗіБ», про це заявив завідувач відділу головного управління з питань діяльності правоохоронних органів Адміністрації Президента Андрій Пойда під час виступу в ході круглого столу на тему: «Реформа кримінального процесу: оцінка ключових змін».

За словами А.Пойди, це нововведення має широкі перспективи для застосування – скажімо, в США 95% кримінальних справ завершуються угодою між обвинуваченням і підозрюваним (обвинуваченим). Ця процедура сприяє зменшенню формалізації процесу.

Згідно з новим КПК, зазначив представник АП, коло злочинів, по яких може застосовуватися угода між прокурором і підозрюваним, досить невелике: це кримінальні проступки, злочини невеликої та середньої тяжкості, тяжкі, і злочини, внаслідок яких збитків завдано тільки державним чи громадським інтересам. А в кримінальному провадженні, в якому бере участь потерпілий, підписання такої угоди взагалі не допускається.

«Цей інститут для нас зовсім новий ... В майбутньому, коли ми подивимося, як він працює, коло злочинів, можливо, буде розширено», – сказав А.Пойда.

Закон і Бізнес