Закон і Бізнес


Кривдників Вередюка засудили


№14 (1053) 01.04—06.04.2012
2791

Апеляційний суд Луганської області засудив 8 осіб, серед яких 4 колишніх працівників міліції, за фальсифікацію матеріалів кримінальної справи за обвинуваченням Юрія Вередюка у вбивстві журналіста Ігоря Александрова.


Зокрема, екс-заступника начальника Краматорського МВ ГУ МВС підполковника Ігоря Криволапова суд засудив до 7 років позбавлення волі. Його, до речі, обвинувачували в скоєнні низки тяжких злочинів — від фальсифікації справи про вбивство тележурналіста до викрадень і вбивств братів-бізнесменів, а також Ігоря Ж. з Краматорська.

Суд визнав недоведеною причетність І.Криволапова до викрадення і вбивства братів К., а також бізнесмена Ж. Натомість за фальсифікацію «справи Александрова» підполковника було засуджено до 7 років позбавлення волі. Міліціонер оголосив бомжа Ю.Вередюка вбивцею журналіста І.Александрова. Суд виправдав підозрюваного, але трохи пізніше його вбили, підсипавши в їжу отруту.

Інших кривдників Ю.Вередюка суд засудив до 8 і 13 років позбавлення волі.

Нагадаємо, директор телекомпанії «ТОР» І.Александров 3 липня 2001 р. був жорстоко побитий. Він помер у лікарні, не приходячи до тями. Винними у вбивстві визнали бізнесменів Олександра та Дмитра Рибака та їх охоронців-водіїв. Братів у 2006-му  засудили до 11 і 15 років позбавлення волі, а водіїв — до 6 і 12.