Закон і Бізнес


Конфіденційності не буде!


№14 (1053) 01.04—06.04.2012
2757

Щоб уникнути санкцій, Німеччина буде змушена впродовж місяця прийняти законопроект «Про зберігання телекомунікаційних даних». Якщо вимогу не буде виконано, Єврокомісія пообіцяла звернутися до суду ЄС.


Аби дотримуватись принципів європейської політики, основним завданням для німецького уряду ще з 2006 року було прийняття і впровадження нового закону, за яким телекомунікаційні дані мають зберігатись як мінімум упродовж 6 місяців, а максимум — протягом 2 років.

Так, необхідно фіксувати хто, кому й коли дзвонив, а також місце здійснення дзвінка. Інтернет-провайдерів будуть зобов’язувати надавати інформацію про те, з якої IP-адреси відбулося підключення, час з’єднання та його тривалість. Також, за новими правилами, потрібно зберігати IP-адреси відправника та одержувача електронної пошти.

На вимогу Брюсселя, законопроект «Про зберігання телекомунікаційних даних» Німеччина повинна була прийняти ще до 27 грудня минулого року. Однак правляча коаліція не змогла дійти згоди з цього приводу.

За цей період з’явились як активні прихильники, так і противники цього законопроекту. Представники, котрі виступають за прийняття документа, вважають, що він дозволить ефективніше боротися зі злочинністю. Якщо ж ФРН визнають винною в порушенні принципів загальноєвропейської політики, то країні загрожує штраф. Однак противники ухвалення документа запевняють, що такий законопроект порушить права громадян на приватне життя та конфіденційність.