Закон і Бізнес


Депутати направили в Раду законопроект про прокуратуру


05.06.2014 17:03
1433

Не дивлячись на ряд суперечностей щодо норм проекту закону про прокуратуру, члени комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендували Раді схвалити у 2-му читанні відповідний проект.


Як повідомив Голова комітету Андрій Кожемякін, після першого читання законопроекту до комітету надійшло 882 поправки, 264 з котрих враховано.

Присутні на засіданні представники Ради Європи прискіпливо відстоювали кожну з рекомендацій Венецанської комісії, які іноді й не зовсім узгоджувалися з чинним українським законодавством. Розбіжності стосувалися дублювання конституційних повноважень Вищої ради юстиції та дисциплінарної комісії прокуратури (за законопроектом) стосовно притягнення до дисциплінарної відповідальності прокурорів.

Проте депутати, хоча й відмітили прогресивність нових норм, закладених у документі, та все ж таки висловили побоювання стосовно того, що новий закон має ознаки експерементального. Адже та система прокуратури, яка передбачена за новим законом, не представлена у жодній країні світу. Проте законопроект вже передано на затвердження у Верховну Раду України.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що проект закону про прокуратуру потрапить в Раду 19 червня.

Закон і Бізнес