Закон і Бізнес


Обрано голову Вінницького окружного адміністративного суду


14.05.2014 16:04
2230

Головою Вінницького окружного адміністративного суду був обраний Віталій Дончик. Також на розгляд зборів суддів була представлена кандидатура Олександра Вільчинського.


13 травня 2014 року в приміщенні Будинку адміністративних судів відбулося засідання зборів суддів Вінницького окружного адміністративного суду.

Відповідно до порядку денного судді ВОАС розглянули питання про обрання голови суду. Вибори голови Вінницького окружного адміністративного суду проводилися в два етапи, оскільки за результатами першого голосування суддівський корпус не обрав голову суду.

Ситуація загострилася між обранням кандидатури Віталія Дончика та Олександра Вільчинського на посаду голови суду.

Визнавши свою поразку колишній голова ВОАС О.Вільчинський зняв свою кандидатуру з голосування.

Після короткої перерви судді знову повернулися до процедури обрання очільника суду. Так, за результатами голосування, переважною більшістю голосів, головою Вінницького окружного адміністративного суду було обрано Віталія Дончика.

Згодом, за пропозицією нового очільника суду, збори суддів обрали й заступників голови суду. Як показали результати голосування, більшістю голосів суддівський корпус висловив довіру Павлу Комару та Андрію Томчуку, обравши їх заступниками голови суду.

Слід зазначити, що сьогодні судді шляхом обрання голови Вінницького окружного адміністративного суду та його заступників в повній мірі відновили довіру до судової системи, обравши новий керівний склад суду.

Довідково:

Дончик Віталій Володимирович працює на посаді судді Вінницького окружного адміністративного суду з жовтня 2008 року, а з лютого 2011 року по квітень 2014 року обіймав посаду заступника голови цього ж суду.  13 травня 2014 року Віталія Дончика обрано головою Вінницького окружного адміністративного суду.

Закон і Бізнес