Закон і Бізнес


Суддя 15 років «знущався» над колегами


16.02.2012 16:43
1249

Вища кваліфікаційна комісія суддів вирішила направити до Вищої ради юстиції рекомендацію для вирішення питання щодо внесення подання про звільнення Євгена Куренкова з посади судді Дарницького райсуду м.Києва за порушення присяги.


Як повідомив кореспондент "ЗіБ", голова Дарницького райсуду м.Києва Любов Леонтюк поскаржилася до комісії на дії Є.Куренкова. Як виявилося, у судді – проблеми з належною організацією роботи. І ці проблеми розпочалися не рік і не два тому. За словами Л.Леонтюк, все розпочалося ще в 1996 році. Є.Куренков не встигав розглядати справи, тому йому на допомогу приходили інші судді: вони розподіляли між собою справи Є.Куренкова і розглядали їх.

Проте суддя не робив відповідних висновків. Відтак знову затягував з розглядом справ, вчасно не видавав процесуальні документи. До речі, за словами голови Дарницького райсуду м.Києва, у минулому році надійшло 97 скарг за невидачу сторонам рішень, а за 2 місяці 2012-го – вже 15 скарг. У минулому році Є.Куренков розглянув трохи більше 400 цивільних справ. А його минулорічний залишок складає 715 цивільних справ. Є.Куренков пояснив, що йому не вистачає часу для розгляду справ.

Л.Леонтюк зазначила, що їй не хотілося виносити сміття з хати, але колектив збунтувався: суддям набридло розглядати свої справи і допомагати Є.Куренкову. До того ж запровадження автоматичного розподілу справ унеможливило передачу справи від одного судді до іншого.

За словами голови Дарницького райсуду м.Києва, Є.Куренков просто «знущається» над колегами, не цінує їхньої допомоги, не хоче виправляти допущені помилки в організації своєї роботи. А від цього страждають громадяни, які часто приходять до Л.Леонтюк зі скаргами на Є.Куренкова.

Тому ВККС і звернеться до ВРЮ, аби та вирішила, чи може Є.Куренков продовжувати носити суддівську мантію.

Закон і Бізнес