Закон і Бізнес


Шахрай обібрав комунальників на 2 мільйони


01.02.2012 17:12
12350

У Херсонській області співробітники СБУ викрили факт заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Від дій шахрая постраждали комунальні служби, які перерахували фіктивному приватному підприємству 2 млн грн.


Установлено, що місцевий мешканець зареєстрував у податкових органах приватне підприємство та уклав угоду з місцевим комунальним підприємством на обслуговування прибудинкової території кількох багатоповерхівок.

Однак жодного наміру виконувати визначений договором перелік робіт підприємець не мав. Комерсант лише декларував у бухгалтерських документах та звітності проведення належних робіт та надання послуг. Фактично ж будь-якої господарської діяльності комерційна структура не здійснювала, адже ні робочих ресурсів, ні інвентарю, ні основних фондів та виробничих активів у неї не було, угоди з субпідрядниками не укладались. Перераховані комунальниками майже 2 млн грн державних коштів були зняті зловмисником з рахунків фіктивної фірми та використані на власні потреби.

Слідчими УСБУ стосовно керівника приватного підприємства порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК («Фіктивне підприємництво»), кваліфікуючою ознакою якого є заподіяння державі великої матеріальної шкоди. Наразі триває слідство.

ЗіБ