Закон і Бізнес


Собак-поводирів пропускатимуть до метро безкоштовно


№6 (1045) 04.02—10.02.2012
2759

У метрополітен Санкт-Петербургу дозволили безкоштовно пропускати собак-поводирів, що супроводжують інвалідів зору. Відповідне розпорядження про внесення поправок до правил користування пітерською підземкою підписав голова комітету з транспорту Станіслав Попов.


У документі сказано, що собака-поводир отримає право на безкоштовний проїзд тільки в тому випадку, якщо він буде в наморднику, на повідку, а також із спеціальним розпізнавальним знаком супроводжуючої тварини. Крім того, на пса повинен бути оформлений документ, що підтверджує проходження відповідної «підготовки».

На сьогодні всього 18 петербурзьких псів-поводирів мають необхідні документи й можуть у підземці супроводжувати інвалідів зору.

Раніше в правилах користування метрополітеном Санкт-Петербургу не згадувалося про собак-поводирів.

У Київському метрополітені сліпих пасажирів супроводжують працівники підземки. У прес-службі підприємства кореспонденту «ЗіБ» повідомили, що прецедентів з собаками-поводирями не було. Для того, щоб здійснювати супровід незрячого пасажира в метро, пес має пройти відповідну підготовку. У нашому місті такої практики поки що немає. Тому чотириногі поводирі можуть перебувати в транспорті тільки в спеціальному контейнері, на загальних підставах як й інші тварини.