Закон і Бізнес


У Верховному Суді схвалили ідею люстрації суддів


04.03.2014 15:28
1805

Судді Верховного Суду України вважають своєчасним законопроект «Про відновлення довіри до судової системи України» і вже направили свої зауваження і пропозиції до щодо проекту до Кабінету Міністрів України.


Про це виданню «Закон і Бізнес» розповіли у прес-службі ВСУ.

На засіданнях судових палат Верховного Суду України судді обговорили проект Закону «Про відновлення довіри до судової системи України», підготовлений Міністерством юстиції України та підтриманий Кабінетом Міністрів України.

З огляду на те, що у багатьох регіонах України представники громадянського суспільства вдаються до неконтрольованої і неправомірної люстрації суддів, примушуючи їх до складання своїх повноважень, судді Верховного Суду України вважають такий крок Кабінету Міністрів, спрямований на повернення цього процесу у правове русло, надзвичайно важливим і своєчасним.

Водночас судді Верховного Суду наголосили на необхідності неухильного дотримання вимог Конституції України та міжнародних правових актів, що встановлюють гарантії незалежності суддів.

Висновки і пропозиції до законопроекту «Про відновлення довіри до судової системи України» Верховний Суд України направив до Кабінету Міністрів України.