Закон і Бізнес


Райсуд змінює адресу


№10 (1152) 07.03—13.03.2014
4550

У Маріуполі Донецької області відбулося урочисте відкриття нового приміщення Орджонікідзевського районного суду. Палац правосуддя розпочав свою роботу в реконструйованій будівлі.


Відтепер суд працюватиме за адресою: пр. Перемоги, 6, м.Маріуполь, Донецька область.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь: голова Апеляційного суду Донецької області Марина Гаврилова, начальник територіального управління Державної судової адміністрації в Донецькій області Назір Бадахов, колишній голова Орджонікідзевського районного суду м.Маріуполя Володимир Лагода, а також судді, працівники апарату, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівники правоохоронних органів, представники суддівського корпусу області.

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя розпочав роботу в 1944 році, сучасну назву отримав у 1994 році.

Загальна площа приміщення становить 1700 м2, є 8 залів судових засідань, встановлено загородження із скла, яке відокремлює підсудних від складу суду і присутніх громадян. У конвойній кімнаті облаштовано 4 камери для підсудних. У суді встановлено систему відеоконференцзв’язку. Система технічної оснащеності включає охоронну тривожну сигналізацію, уніфіковану систему контролю допуску, систему зв’язку між залами судових засідань та конвойним приміщенням.

У приміщенні суду створено умови для перебування людей з обмеженими можливостями (є пандус), приміщення для прийому та видання кореспонденції розташовані у вестибюлі суду безпосередньо біля вхідних дверей, у коридорах суду облаштовано місця для відвідувачів, будівля обладнана новітніми системами зв’язку.