Закон і Бізнес


Райдужні плани


№1 (1040) 06.01—13.01.2012
2591

Протягом 2012 року Кабінет Міністрів планує розробити та внести на розгляд Верховної Ради 57 проектів законів. Відповідний план щодо цього було створено в Мін’юсті.


Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, план законопроектних робіт Уряду розроблявся на підставі пропозицій, наданих центральними органами виконавчої влади. Мін’юст здійснював координацію цієї роботи з метою уникнення дублювання, неузгодженого та нераціонального використання матеріальних та інтелектуальних ресурсів під час процесу нормотворення, здійснюваного центральними органами виконавчої влади.

У результаті цього до плану було включено 57 проектів законів, які розроблятимуться з метою гармонізації національного законодавства з міжнародними нормами, захисту законних прав та інтересів громадян, а також удосконалення законодавчого регулювання різних сфер життєдіяльності країни — економічної, культурної, правової, правоохоронної тощо.

Більшість запланованих ініціатив, за словами О.Лавриновича, передбачають унесення змін до чинного законодавства. Кілька проектів спрямовані на ратифікацію Україною міждержавних та міжурядових угод.

Водночас Уряд планує розробити близько десятка базових законів. Серед них: «Про впровадження системи пробації», «Про зовнішню трудову міграцію», «Про медичні вироби», «Про Технічний регламент будівельних виробів, будівель та споруд», «Про боротьбу з кіберзлочинністю» тощо.