Закон і Бізнес


Янукович подумає про Конституційну Асамблею


04.01.2012 12:39
991

Президент України Віктор Янукович отримав документи від Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї і найближчим часом розгляне питання про схвалення концепції формування та організації її діяльності.


Про це заявила Радник Президента – Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук, повідомили «ЗіБ» у прес-службі Глави держави.

«Прийняту в грудні 2011 року Концепцію формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї, яка визначає мету, статус, принципи, завдання, права, порядок формування і діяльності цього органу, вніс Голова Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї Леонід Кравчук», – зазначила М.Ставнійчук.

За словами М.Ставнійчук, проект Концепції неодноразово розглядався на засіданнях Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї, спільних засіданнях Групи, Комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права, Редакційної комісії щодо підготовки Концепції. Проект документу також обговорювався під час проведення науково-практичних конференцій у Львові та Харкові, круглого столу за участю політологів, соціологів, правознавців, філософів у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

«Під час підготовки проекту Концепції взято до уваги рекомендації Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанської комісії), що були надані у відповідному Висновку на 86-й пленарній сесії, яка відбулася у Венеції 25-26 березня 2011 року», – зауважила Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АП.

Нагадаємо, Президент України своїм Указом «Про підтримку ініціативи щодо створення Конституційної Асамблеї» від 21 лютого 2011 року N 224 підтримав ініціативу Л.Кравчука щодо створення Конституційної Асамблеї для підготовки змін до Конституції України. Напрацювання пропозицій про механізм створення та діяльності Конституційної Асамблеї, визначення засад, алгоритму та етапів її роботи, а також аналізу концепцій реформування Конституції покладено на очолювану Л.Кравчуком Науково-експертну групу з підготовки Конституційної Асамблеї.