Закон і Бізнес


Викрадений Булатов під час тортур скачував музику в iTunes (ДОКУМЕНТ)


07.02.2014 21:35
216481

Лідер Автомайдану Дмитро Булатов, який раніше заявив, що з 22 по 30 січня 2014 року перебував у полоні у невідомих, які викрали його і жорстоко катували, 24 січня оплатив за допомогою своєї банківської кредитної картки скачування музики з популярного інтернет-сервісу iTunes.


Про це свідчить роздруківка платежів по кредитній карті Булатова, надана редакції конфіденційним джерелом.

У роздруківці є автоматичний запис про платіж 24 січня за скачування музики з iTunes. З банківської роздруківки випливає, що з рахунку Дмитра Булатова мала місце оплата в сумі 39,00 доларів США за скачування музики, причому ця оплата була здійснена 24 січня, тобто в період, коли Булатов імовірно був в полоні у викрадачів.

Джерело в компетентних органах повідомило, що IP- адресу пристрою, з якого була здійснена оплата за скачування музики 24 січня, збігається з IP -адресою, з якого Дмитро Булатов зазвичай відвідує свою сторінку в соціальній мережі Вконтакте. На думку джерела, це свідчить про те, що оплата була здійснена саме Булатовим.

Також джерело вказує на те, що кредитна карта Булатова не була вкрадена, оскільки, по-перше, на ній дотепер залишається значна сума грошей, а по-друге, сам Булатов жодного разу не заявляв про крадіжку своїх кредитних карт.

Відповідно, якщо Булатова дійсно викрадали, то видається абсурдним, що в перервах між тортурами викрадачі дозволяли йому скачувати музику з Інтернету. Якщо ж платіж за музику довелося здійснити в результаті тортур, не зовсім зрозуміло, навіщо викрадачам знадобилося скачувати музику з iTunes.

У разі, якщо Булатов інсценував своє викрадення, платіж 24 січня може виявитися його помилкою. Булатов міг не знати або забути, що користувачі надають iTunes дані своєї карти, а також право списувати з неї гроші без додаткової авторизації власника. Таким чином, якщо користувач викачує музику з iTunes, гроші з картки списуються автоматично, тобто без відома і без окремої авторизації власника.