Закон і Бізнес


Замість бомби вибухотехніки знайшли сумку з грошима


№49 (1036) 03.12—09.12.2011
2803

Австралійська поліція пред’явила ряд обвинувачень чоловіку, що залишив у кафе Сіднея валізу, в якій був $1 млн. Незвичайну знахідку виявили вранці 22 листопада офіціанти італійського кафе «Марко». Злякавшись, що у валізі може бути бомба, співробітники кафе викликали поліцейських, які знайшли усередині гроші.


Власником валізи виявився 49-річний китаєць з Гонконгу, що прибув до Австралії по студентській візі. Через кілька годин після того, як чоловік відвідав кафе, його знайшли на вулиці під дощем. З одягу на ньому були тільки шорти, майка і пляжні тапочки. Відшукати чоловіка поліцейським допомогли записи камери відеоспостереження в кафе. У китайця був хворобливий вигляд, тому горе-мільйонера госпіталізували.

Після надання медичної допомоги чоловіка доставили в поліцейський відділок, де йому пред’явили обвинувачення в «отриманні доходів незаконним шляхом».

Крім того, китайця було обвинувачено в нападі на офіцерів поліції і порушенні порядку, оскільки незадовго до госпіталізації він затіяв сварку з трьома поліцейськими.

В той же час правоохоронні органи Австралії намагаються установити, звідки в забудькуватого китайця стільки грошей. З купюр знімають відбитки пальців і біоматеріал для аналізу ДНК.