Закон і Бізнес


Силовика залишили в клітці


фото Ria Novosti

№48 (1035) 26.11—02.12.2011
2747

Апеляційний суд м.Києва залишив без розгляду скаргу колишнього тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони України Валерія Іващенка на ухвалу Печерського районного суду столиці, якою йому було відмовлено у задоволенні клопотання про перебування в залі судових засідань поза межами клітки для заарештованих.


Наприкінці серпня В.Іващенко направив до Апеляційного суду м.Києва відповідну скаргу, зазначивши, що особисто бажає взяти участь у розгляді своєї апеляції разом з захисниками. Незважаючи на погіршення стану здоров’я ув’язненого, апеляційний суд не дозволив колишньому посадовцю виходити за межі спеціально відведеного місця для арештованих на час слухання його справи.

Нагадаємо, що кримінальну справу за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації ДП МОУ «Феодосійський судномеханічний завод» було порушено головним управлінням військових прокуратур ГПУ 20.09.2010. З того часу колишній замміністра перебуває під вартою.

Сторона захисту запевняє, що буде шукати юридичні можливості змінити рішення апеляційного суду, хоча ця постанова остаточна і оскарженню не підлягає.