Закон і Бізнес


Результативний звіт

Нова електронна база допоможе оперативніше відстежувати рішення вищих інстанцій


№5 (1147) 01.02—06.02.2014
2938

Керівництво Господарського суду Львівської області відзвітувало на зборах суддів про роботу колегій та провело моніторинг змін і скасуваннь рішень. У суді затверджені нові посадові інструкції, а дисципліна контролюється завдяки табельному обліку.


На зборах суддів Господарського суду Львівської області, що відбулися 27 січня, заступник голови установи Петро Манюк доповів про роботу третьої та четвертої колегій суддів і про контроль ведення статистики з вивчення та узагальнення судової практики, аналізу причин скасувань і змін рішень. Він відзвітував про організацію роботи тендерної комісії, про здійснення контролю ведення капітального й поточного ремонтів приміщення суду.

Крім того, П.Манюк поінформував присутніх про те, що в суді ведеться постійний контроль за поданими скаргами на дії суддів. Так, у 2013 році надійшло 9 скарг на дії законників господарського суду, тоді як за 2012 рік їх було 12.

Що стосується навчальних планів, то, як наголосив доповідач, у Національній школі суддів підвищили кваліфікацію 18 законників, заступник керівника апарату суду та 5 помічників суддів, 6 секретарів судового засідання та 2 працівники відділу вивчення та узагальнення судової практики та статистичної звітності.

Заступник голови установи Василь Артимович під час свого виступу зауважив, що з працівниками апарату суду проводилося навчання з питань застосування законів «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», «Про доступ до судових рішень», «Про доступ до пуб­лічної інформації», «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про судовий збір».

Як стверджує В.Артимович, у суді функціонує електронна база під назвою «Моніторинг», яка дозволяє в оперативному порядку відстежувати всі результати перегляду Львівським апеляційним господарським судом та Вищим господарським судом рішень згідно з даними ЄДРСР та надає можливість оперативно ознайомлюватися з результатами перегляду прийнятих наглядовими інстанціями судових рішень.

У свою чергу керівник апарату суду Юрій Качур доповів, що у зв’язку з прийняттям нової Інструкції з діловодства в господарських судах України наказом керівника апарату затверджено положення про відділи апарату суду в новій редакції. З метою контро­лю за дотриманням трудової дисципліни, як наголосив керівник апарату, ведеться журнал виходу на роботу працівників суду.

Голови колегій доповіли про виконання планів робіт колегій у 2013 році та запропонували увазі суддів проекти планів робіт колегій на 2014 рік, які були затверджені зборами суддів одноголосно.

Наприкінці заходу за ініціативою голови суду Михайла Юркевича з урахуванням плану роботи ВГС були внесені зміни до плану роботи Господарського суду Львівської області на 2014 рік.