Закон і Бізнес


Піратству — бій!


№47 (1034) 19.11—25.11.2011
3635

Народні депутати дозволили використовувати Збройні сили нашої держави в міжнародних антитерористичних і антипіратських операціях.


Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України «Про Збройні Сили України». Новаціями розширено коло випадків, у яких Збройні сили в мирний час мають право застосовувати зброю та бойову техніку. Зокрема, змінами до ст.1 закону «Про Збройні Сили України» передбачено, що їх можуть залучати до здійснення заходів правового режиму воєнного і надзвичайного стану, боротьби з тероризмом, посилення охорони державного кордону, суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні, континентального шельфу України та їх правового оформлення, протидії незаконним перевезенням зброї та наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів у відкритому морі.

Також військових можуть залучати до ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру і надання військової допомоги іншим державам. Крім цього, закон дозволяє використовувати військо для боротьби з піратством та тероризмом у рамках міжнародних операцій.