Закон і Бізнес


«Ювілейні» немовлята

31 жовтня населення Землі розміняло восьмий мільярд


№45 (1032) 05.11—11.11.2011
Олена АВЕР’ЯНОВА, Lenta.ru
3504

Про те, що це трапиться, Генсек ООН Пан Гі Мун неодноразово попереджав жителів Землі. І це таки сталося: 31 жовтня чисельність населення планети подолала семимільярдний демографічний рубіж. Ось тільки не зовсім зрозуміло, де саме народилася ця «ювілейна» людина.


У понеділок, коли прийнято починати нове життя або щось не менш неможливе, у світі народилося близько 350 тис. немовлят. Кожен з них має пов­не право на отримання вельми умовного титулу семимільярдного жителя Землі, і багато дітей, самі того не знаючи, вступили в боротьбу за звання людини №7000000000.

Так, вранці 31 жовтня російські ЗМІ повідомили, що семимільярдним немовлям став народжений о 0.02 (1.02 за московським часом) в Калінінграді Петро Олексійович Ніколаєв. До речі, цей хлопчик отримав шанс стати семимільярдним землянином не в останню чергу завдяки відміні зимового часу в Росії, інакше Петро народився б на годину раніше.

Однак представники ООН цього дня встигли привітати не тільки Петра Олексійовича, а й ще декого. Наприклад, маленьку Даніку Май Камачо, котра народилася в Манілі, столиці Філіппін. За інформацією агентства Франс Пресс, привітати новонароджену і її батьків прийшли високопоставлені співробітники ООН, котрі принесли малятку Даніці і її мамі з татом торт. Місцеві ж чиновники подарували дівчинці грант на здобуття освіти, а її батькам — кошти для відкриття власного магазину.

Семимільярдного мешканця планети також привітали в Індії, де зареєструвати народження «ювілейної» дитини взялася організація захисту прав дітей Plan India. Індійська «версія» семимільярдної дитини народилася рано-вранці в понеділок в м.Лакхнау, столиці штату Уттар-Прадеш — дівчинку назвали Наргіс. Крім Наргіс, Plan India також вибрала як семимільярдних представників ще шестеро дітей, народжених 31 жовтня. Протягом найближчих 7 ро­ків представниці організації надаватимуть їм фінансову підтримку.

Сертифікати про народження в день 7 мільярдів отримають діти з різних країн по всьому світі. А ось в Білорусі, наприклад, такі документи отримають діти, що народилися 31 жовтня (в Україні до цього заочного конкурсу поставилися прохолодно і своїх претензій на звання семимільярдного жителя не заявили. — Прим. ред.). І правильно, адже в цей понеділок всі новонароджені стали частиною історії планети, хоча титул шестимільярдного жителя планети дістався лише одному хлопчику, народженому в 1999 році в Сараєво.

Врешті-решт, ця цифра — 7 мільярдів — має швидше умовний характер і символізує початок того міфічного нового життя, настання якого ніхто не помітить.

P.S. Організація Об’єднаних Націй вважає, що наступну, тобто восьмимільярдну, позначку населення Землі подолає 15 червня 2025 року.

Lenta.ru