Закон і Бізнес


Рада з вибухової справи визначила пріоритети роботи


24.10.2011 13:57
1082

У Кривому Розі відбулося перше засідання новоствореної Ради з координації та вдосконалення вибухової справи на підприємствах, підконтрольних Криворізькому теруправлінню Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки.


Проаналізувавши стан гірничодобувних робіт на підконтрольних Криворізькому ТУ підприємствах та проблемні питання у веденні вибухових робіт, Рада визначила пріоритетні напрями вдосконалення вибухової справи. Це розробка нових видів екологічно безпечних вибухових матеріалів та нових видів зарядної техніки для заряджання шпурів та свердловин в підземних умовах; нормативне забезпечення ведення вибухових робіт у відповідності до вимог діючих нормативно-правових актів з охорони праці, повідомили «ЗіБ» у прес-службі Держгірпромнагляду.

Науковці, що увійшли до складу Ради, найближчим часом вивчатимуть передовий закордонний досвід ведення вибухових робіт та визначать найбільш перспективні та екологічно безпечні види вибухових матеріалів, які можна було б використовувати в підземних умовах. Виробничники-члени Ради визначать напрям розвитку механізації процесу заряджання глибоких свердловин, та нададуть свої пропозиції щодо розробки Технічних умов нових зразків зарядної техніки.

Головою Ради з вибухової справи обрано начальника відділу технічної експертизи ДП «Криворізький експертно-технічний центр» Юрія Коцюрубу. До складу Ради увійшли також представники ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат; ЗАТ «Запорізький залізорудний комбінат»; ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка»; ПАТ «ПВП «Кривбасвибухпром»; ПрАТ «Інтервибухпром»; Криворізького національного університету.

Наступне засідання Ради відбудеться 25 листопада 2011 року.