Закон і Бізнес


Про слідство, зброю і «ЄЕСУ»


Львівський державний університет внутрішніх справ МВС України

№43 (1030) 22.10—28.10.2011
Аліна Александрова
5975

Слідством встановлено 11 осіб, причетних до розкрадання зброї у Львівському університеті внутрішніх справ. Про це журналістам розповів Генеральний прокурор Віктор Пшонка. Він повідав і про те, що Юлія Тимошенко була допитана у недавно порушеній «справі «ЄЕСУ».


За інформацією В.Пшонки, за поточний рік правоохоронці вилучили майже 2,5 тис. одиниць вогнепальної зброї. З них гладкоствольної — 146 одиниць, нарізної — 897, іншої зброї — 1257. Нагадаємо, що місяць тому в Ком­інтернівському райвідділі органів внутрішніх справ м.Харкова було виявлено нестачу 23 найменувань бойової вогнепальної зброї. Під час досудового слідства в цій справі було встановлено, що крадіжку і подальшу реалізацію зброї вчинили самі співробітники вищезгаданого відділення міліції. У цій справі до відповідальності притягують 14 осіб. Минулого тижня аналогічні факти були виявлені у Львівському університеті внутрішніх справ. За словами Генпрокурора, до цього злочину причетні 11 осіб, серед яких начальник складу зброї, старший інспектор з озброєння університету, колишній працівник столичної прокуратури.

Крім того, на брифінгу стало відомо, що Ю.Тимошенко в присутності адвоката допитали як обвинувачену у «справі «ЄЕСУ», яку СБУ порушила 13 жовтня відносно екс-прем’єра.  Її обвинувачують у перекладенні боргів корпорації «Єдині енергетичні системи України» на державний бюджет. «Завершено розслідування, й адвокати продовжують знайомитися з кримінальними справами щодо придбання автомобілів швидкої допомоги й Кіотського протоколу, але зволікають з ознайомленням. Інших кримінальних справ, де б була обвинуваченою Ю.Тимошенко, немає», — відзначив В.Пшонка.