Закон і Бізнес


Податківець, митник і СБУ


№38 (1025) 17.09—23.09.2011
2955

Упродовж двох днів співробітники СБУ затримали двох хабарників-посадовців — податківця і митника.


7 вересня есбеушники спіймали на гарячому керівника підрозділу Державної податкової інспекції одного з районів м.Львова під час одержання ним наступної частини хабара в розмірі 384 тис. грн. від посередника — арбітражного керуючого. Оперативниками СБУ встановлено, що посадовець вимагав гроші від приватного підприємця за непорушення стосовно нього кримінальної справи і за подальше сприяння в здійсненні процедури банкрутства його фірми. До моменту затримання державний службовець уже одержав 40 тис. грн.

За матеріалами СБУ органи прокуратури порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.27, ч.3 ст.369 («давання хабара, вчинене повторно») і ч.3 ст.3692 КК («одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди»).

А 6 вересня співробітники СБУ у взаємодії із підрозділом внутрішньої безпеки ДМС затримали знов-таки під час одержання «винагороди» головного інспектора і начальника відділу митного оформлення митного поста Іллічівськ Південної митниці. Посадові особи вимагали і одержали через посередника хабар у розмірі $1 тис. від експедитора за безперешкодне митне оформлення товарів. Наразі щодо затриманих посадовців і посередника тривають відповідні слідчі дії.