Закон і Бізнес


Царьов: посилення боротьби з екстремізмом – це вимога ПАРЄ


17.01.2014 10:31
13405

Введення кримінальної відповідальності за екстремістську діяльність обумовлено широким поширенням у суспільстві дій і закликів, які за своїм змістом є екстремістськими, тягнуть за собою вчинення злочинів та інших правопорушень і несуть загрозу національній безпеці, територіальній цілісності держави, громадському порядку, правам і законним інтересам громадян.


Про це заявив народний депутат Олег Царьов, коментуючи положення Закону «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальні закони про додаткові заходи захисту безпеки громадян».

Політик звернув увагу на те, що «кримінальна відповідальність за здійснення екстремістської діяльності, що виявляється в різних формах, існує в усіх європейських країнах».

Він також зазначив, що актуальність та необхідність боротьби з екстремізмом підкреслює Парламентська асамблея Ради Європи.

«Зокрема, в резолюції № 1344 « Про загрозу для демократії з боку екстремістських партій і рухів в Європі» ПАРЄ закликала держави - члени Ради Європи передбачити у своєму законодавстві можливість обмежень свободи висловлювань, зібрань і асоціацій з метою боротьби з екстремізмом, а також ввести дієві покарання, які виконували б роль стримуючого фактора, зокрема, за публічні заклики до насильства, расової дискримінації та нетерпимості. Крім того, ПАРЄ рекомендує прийняти законодавство з метою впровадження адміністративних процедур, що перешкоджають поширенню екстремістської ідеології за допомогою нових інформаційних технологій», - нагадав О.Царьов.