Закон і Бізнес


Властивості особистості


№50 (1140) 14.12—20.12.2013
3699

Група захисників тварин попросила владу Нью-Йорка офіційно визнати 26-річного шимпанзе Томмі самостійною особистістю. Відповідну заяву організація nonhuman Rights Project подала до суду штату.


У документі сказано, що Томмі, як складна і незалежна особистість, має право на особисту свободу і не повинна перебувати взаперті, повідомляє Reuters. Активісти вимагають, щоб примату, який живе в приватних власників у неналежних умовах, відібрали в господарів і перевезли в спеціальний притулок для мавп.

Керівник організації Стівен Вайс підкреслив, що Томмі володіє такими ж властивостями характеру, як і людина. Якщо людей захищає закон, то на прагнення примату до свободи правосуддя увага не обертає.

Захисники тварин вимагають звільнити ще кількох шимпанзе, що перебувають у приватних руках і в дослідницькому інституті. Нью-йоркський суд активісти вибрали за те, що він має багату історію розгляду найскладніших юридичних ситуацій. При цьому експерти відзначили, що раніше в суді штату ніхто не намагався відстояти право шимпанзе називатися самостійною особистістю.