Закон і Бізнес


Учитель учневі не друг


№33 (1020) 13.08—23.08.2011
2488

У штаті Міссурі (США) 28 серпня набуває чинності новий закон, що забороняє шкільним учителям у соціальних мережах на кшталт Facebook запрошувати до складу друзів своїх учнів. Законодавці стверджують, що подібним заходом покликано захистити школярів від можливого сексуального домагання з боку наставників.


Відповідно до нового закону особистісне спілкування в соціальній мережі між викладачем і учнем вважатимуть за порушення закону, за вчителями залишать право створювати групи або спільноти для розповсюдження через соцмережі домашнього завдання або навчального матеріалу.

Закон з'явився саме тоді, коли все більше американських викладачів почали використовувати соціальну мережу Facebook та інші онлайн-інструменти для взаємодії зі своїми учнями.

У США вже чимало критикують таке нововведення. Представники Асоціації учителів вважають, що ефективнішим має стати врегулювання цього питання в межах окремого учбового закладу.

Прихильники ухваленого закону наголошують на тому, що викладачі зможуть і надалі спілкуватися з дітьми за допомогою електронної пошти, оскільки заборона поширюється лише на веб-сайти.