Закон і Бізнес


Постанова Кабміну від 13.05.96 № 509 про порядок обчислення часу на території України (текст)


7732


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 13 травня 1996 р. N 509

Про порядок обчислення часу на території України

З урахуванням порядку обчислення часу, що діє в країнах Європи з 1996 року, Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

2. Установити, що:

рух залізничного, водного, повітряного і міжміського автомобільного транспорту загального користування, а також робота міжміського телефонного і телеграфного зв'язку на території України здійснюється за київським часом;

лічба суднового часу в морі провадиться за міжнародною системою часових поясів. При перебуванні суден на рейдах і в портах інших держав використовується час, який там установлено.

3. Зобов'язати міністерства і відомства України, Уряд Автономної Республіки Крим, обласні, Київську і Севастопольську міські державні адміністрації забезпечити своєчасне розроблення і проведення заходів щодо переходу до порядку обчислення часу, визначеного цією постановою.

4. Доручити Державній комісії єдиного часу і еталонних частот України:

здійснювати контроль за додержанням установленого порядку обчислення часу і організацію робіт щодо оцінки його ефективності;

інформувати заздалегідь населення через засоби масової інформації про перехід на літній час і про його скасування.

5. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 20 березня 1992 р. N 139 "Про порядок обчислення часу на території України" (ЗП України, 1992 р., N 4, ст. 93).

Прем'єр-міністр України      Є.МАРЧУК

Міністр Кабінету Міністрів України В.ПУСТОВОЙТЕНКО