Закон і Бізнес


І тілу, і справі

Юрист-«духівник» зцілює шляхом енергетичного впливу


К.Клеє лікує людей за допомогою енергії, що проходить через пальці.

№43 (1133) 26.10—01.11.2013
3286

Американський юрист успішно поєднує юриспруденцію і «духовні практики»: лікуванням енергій людини, використання так званого третього ока та екзорцизм — вигнання демонів.


Як пише The Wall Street Journal, Кеннет Клеє — не просто юрист. Він не лише один із найкращих фахівців з корпоративних реорганізацій і сучасного американського законодавства про банкрутство, а й один з авторів відповідних актів; крім того, він причетний до створення аналогічного законодавства в КНР. К.Клеє викладав у найбільш престижних нав­чальних закладах Америки, а також брав участь у багатьох відомих справах про банкрутства великих компаній. Опис його професійних позицій і досягнень займає не одну сторінку. Вартість послуг К.Клеє досить висока — близько $1000 за годину (понад 8000 грн.).

«Жоден клієнт не відмовився від наших послуг через мої здібності», — говорить юрист. Ці здібності — поза межами його юридичної кваліфікації. За словами самого К.Клеє, він уміє лікувати біль на відстані й виганяти духів. А після виходу на пенсію планує створити прилад для вимірювання енергії людей та об’єктів, який змінить світ, а заразом переконає тих, хто скептично ставиться до його здібностей.

Ночами юрист-«духівник» прий­має гостей у кімнаті свого будинку в Лос-Анджелесі, де контактує з духами, лікує тіла й душі, а за потреби виганяє демонів за «рекомендоване пожертвування» — в $300 (близько 2400 грн.) за 2 год. Деяких людей, як він запевняє, він виліковує, усуваючи погану енергію й наповнюючи їх позитивними вібраціями, для чого використовує масла, кристали, камертон та інші об’єкти, зокрема, викопні останки риб. Один із відвідувачів отримав зцілення за допомогою «живого рідкого кристала», інший після візиту до К.Клеє дізнався, що причини його проблем — в минулому житті. Деяких працівників своєї фірми юрист може лікувати на відстані. Мимоволі згадується легенда про Григорія Распутіна, який нібито зупинив кровотечу в царевича Олексія, хворого на гемофілію, поговоривши з ним по телефону.

Енергія містера Клеє ніяк себе не проявляла до 1997 року, коли працівник пансіонату для юристів «розбудив» її за допомогою якоїсь «техніки, що світилася». Пізніше К.Клеє дізнав­ся про різні форми альтернативного лікування за допомогою вчителів у різних частинах світу, зокрема на Філіппінах.

Успіх фірми, як уважає сам чоловік, грунтується на точному розрахунку. У кутку кімнати для переговорів лежить білий кристал, який повинен гармонізувати обстановку під час переговорів. Сам К.Клеє зав­жди прагне розділити дві свої іпостасі, хоч і не завжди успішно, тому іноді може дізнаватися майбутнє. В одній із гучних справ про банкрутство наприкінці 1980-х він точно передбачив обсяг виплат своєму клієнту за досудовою угодою.