Закон і Бізнес


Запізно «ожив»


№42 (1132) 19.10—25.10.2013
3673

В Огайо чоловік, який звернувся до суду з вимогою скасувати ухвалу про свою смерть, юридично залишився «мертвим», оскільки минули всі терміни для перегляду ухваленого рішення.


Як повідомляє агентство United Press International, суддя Аллан Девіс, котрий визнав Дональда Юджина Міллера-молодшого мертвим у 1994 році після того, як той 8 років вважався безвісти зниклим, оголосив, що термін давності для скасування цього рішення давно минув.

«Очевидно, що людина, яка присутня в залі суду, перебуває в доброму здоров’ї, — заявив суддя. — Проте з погляду закону вона мертва». А.Девіс відзначив, що згідно з законами штату ухвалу про смерть можна скасувати тільки протягом трьох років після її винесення.

За словами Д.Міллера, він втік із дому 27 років тому через те, що пиячив і втратив роботу. Чоловік повернувся до Огайо в 2005 році і дізнався від батьків про свою «смерть». Мертвим Д.Міллера оголосили за зверненням його колишньої дружини Робін. Протягом 8 років відсутності чоловік не платив аліменти, і таким чином вона намагалася домогтися права на соціальну допомогу для дітей. Про те, чи знала вона, що її чоловік увесь цей час був живим, не повідомляється.