Закон і Бізнес


Собачий збиток


№31 (1018) 29.07—06.08.2011
2761

В Єкатеринбурзі кіт і пес стали винуватцями страхового випадку, який трапився з клієнтом однієї з місцевих компаній. Тварини пошкодили застрахований автомобіль місцевого жителя, і той звернувся в компанію з проханням розібратись у ситуації.


Як повідомляє видання «Личные деньги», коли співробітники страхової фірми приїхали на виклик, аби оглянути пошкоджений автомобіль Audi, вони побачили наскрізні отвори на бампері й подряпини на передньому лівому крилі. «Крім того, при подальшому огляді автомобіля були виявлені пошкодження на фарі, капоті і правому передньому крилі», — додали в страховій компанії.

За характером пошкоджень було висунуто припущення про те, що винуватцем появи подряпин і отворів став великий пес, який покусав деталі автомашини. На користь цієї версії свідчило й те, що під капотом Audi при огляді був знайдений переляканий кіт, який, очевидно, сховався в машині від собаки.

«Відійшовши від невеликого шоку, ми попросили тварину вийти з автомобіля, що кіт із задоволенням зробив, мабуть, зрозумівши, що небезпеки більше немає», — цитує видання представника компанії.

Ознайомившись із матеріалами справи, відділ з питань урегулювання збитків страховика визнав випадок із псом і котом страховим. Найближчим часом клієнт компанії, чий автомобіль став притулком для кота, який злякався собаки, отримає виплати.

У фірмі відзначили, що вперше стикнулись із таким незвичайним страховим випадком.