Закон і Бізнес


ВККС відсторонила від посад двох столичних суддів


27.08.2013 15:37
96415

Двох суддів Солом’янського районного суду м. Києва Аллу Демидовську та Андрія Макуху на 2 місяці відсторонили від посади.


Як передає кореспондент «ЗіБ», таке рішення прийняла Вища кваліфікаційна комісія суддів, вислухавши докази та вмотивування представника Генпрокуратури Олега Сидорчука.

За його поясненнями обоє суддів можуть впливати на розгляду справи, а також на свідків.

Суддя Алла Демидовська на засідання не з’явилася, пояснивши ВККС, що викладені у поданні Генпрокуратури обставини щодо її відсторонення - необґрунтовані, і повідомила, що дає згоду на розгляд питання без її участі.

Інший суддя, Андрій Макуха, свою позицію на засіданні відстоював, пояснював, як і його колега, що обвинувачення безпідставні, а підозра не відповідає дійсності.

У матеріалах справ зазначається, що згадані судді взяли хабар у розмірі $5500. $5000 були адресовані А.Демидовській за прискорення розгляду справи, і $500 доларів – А.Макусі за те що він передав гроші судді. Вказані суми грошей були вилучені у суддів, зазначається у матеріалах справи. Проте, як стверджує А.Макуха, у нього вилучили навіть більше, ніж він начебто отримав за свої послуги.

Враховуючи обставини, комісія вирішили відсторонити суддів від посади на 2 місяці.