Закон і Бізнес


Менше чотирьох не збиратися


№29 (1016) 16.07—22.07.2011
2513

Влада Башкирії направила до Держдуми РФ законопроект про оптимізацію судової системи республіки, повідомляє прес-служба Верховного суду Башкирії.


Проект закону передбачає ліквідацію малих за складом судів (штат — не більш ніж три судді) і створення районних судів, більших за кількісним складом. Законопроект також передбачає приєднання малих районних судів до великих міських.

Судді і співробітники апаратів з ліквідованих судів перейдуть до новостворених районних (міських) судів. При цьому в приміщеннях ліквідованих районних судів працюватимуть судді й працівники апарату. Розробники проекту вважають, що за допомогою ліквідації судів із низьким навантаженням можна збільшити штати судів, які мають стабільно високі показники навантаження. Це дозволить скоротити терміни і підвищити якість розгляду справ. Крім того, розширення судів сприятиме рівномірному розподілу навантаження між суддями.

Створення більших за своїм складом районних судів дозволить також запровадити спеціалізацію суддів з розгляду окремих категорій справ: адміністративних, справ, котрі випливають із трудових взаємин і соціальних правовідносин і т.д., що також вплине на поліпшення якості розгляду.