Закон і Бізнес


Арбітражних керуючих контролюватиме міністр юстиції


22.08.2013 11:59
2991

Сферу діяльності арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) взяла під особистий контроль міністр юстиції України Олена Лукаш.


З метою посилення контролю у сфері арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), yаказом «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 21 червня 2013 року №592/7» внесено зміни до складу Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих, згідно з якими комісію очолила міністр юстиції О.Лукаш.

При цьому Кваліфікаційну комісію арбітражних керуючих та Комісію з присвоєння рівнів кваліфікації арбітражним керуючим, згідно з іншими нормативно-правовими документами, також очолила міністр юстиції.

У Мін'юсті заявляють, що посилення контролю викликане об’єктивними підставами: почастішали нарікання на адресу окремих арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) з боку громадськості, зокрема, з питань повернення боргів із заробітної плати підприємств-банкрутів.

Як уже повідомлялось, з 19 липня 2013 року діяльність арбітражних керуючих здійснюється в Україні виключно як незалежна професійна діяльність, що передбачено Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Законом також підвищено вимоги до професійного рівня арбітражних керуючих та контроль за їх діяльністю.