Закон і Бізнес


Їзда без талона

Найближчим часом відмінять техогляд у ДАІ


Законотворчість, №16 (1003) 16.04—22.04.2011
3235

Президент пропонує скасувати обов’язковий техогляд автомобілів, відповід¬ний законопроект уже підготували на вул. Банковій. Очікується, що оглядом стану автомобілів займатимуться понад 1000 приватників.


Законопроект глави держави «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ліквідації надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень» представила радник Президента Олена Лукаш.
«Основною і головною новацією цього законопроекту є відміна в Україні проходження державного технічного огляду і відміна талона про проходження державного техогляду», — за¬явила вона.
Разом з тим радник Президента додала, що від обов’язкового техніч¬ного огляду не будуть звільнені ті транспортні засоби, які використовуються для перевезення людей, вантажів, зокрема небезпечних вантажів. Для таких категорій автомобілів у документі пропонується визначити періодичність проходження тех¬огляду залежно від вантажопідйомності й наявності причепів.
Проектом передбачено, що функції технічного контролю відійдуть до суб’єктів господарювання (не тільки до СТО), які зможуть надати документи про наявність відповідного технічного устаткування для здійснення технічного контролю транспортних засобів.
За словами О.Лукаш, таких суб’єктів в Україні понад тисячу, і вони повинні будуть отримувати дозволи в ДАІ автоматично.