Закон і Бізнес


Гарвард для чиновників

Держслужбовців учитимуть у США, Франції та СНД


Україна і світ, №13 (1000) 26.03—01.04.2011
2605

Українських чиновників обіцяють навчати в найкращих університетах світу. Як стало відомо, одним з таких навчальних закладів буде Гарвард у США, спеціальна школа у Франції та ще один партнер з країн СНД.


Поки що не визначені всі університети, куди зможуть їхати на навчання українські держслужбовці, однак, за словами першого заступника глави Адміністрації Президента Ірини Акімової, до кінця літа будуть відомі всі заклади.
«Гарвардська школа запропонувала тижневий інтенсивний курс для 50 адміністративних працівників. Потім школа погодилася на навчання в режимі он-лайн і таким чином проводити консультації, дискусії. У нас для цього є технічні можливості», — зауважила І.Акімова. Вона запевнила, що навчання проходитиме не за державний кошт. Узяти участь у програмі можуть усі охочі, але в Адміністрації Президента вважають, що передусім це будуть чиновники, бо тематика навчання пов’язана безпосередньо з їхньою роботою.
Україна — не перша країна, яка долучає най¬кращі університети світу для підвищення кваліфікації своїх кадрів. Раніше президент Татарстану відправляв своїх чиновників на тижневий курс до Сінгапуру.

Євгенія РУДЕНКО, Бі-Бі-Сі